Wednesday, 7 October 2009

hari yang malang..

Tadi waktu tutorial, our doctor bagi sebungkus kerepek untuk kami makan.. warnanya hitam, rupa mcm cendawan.. saya dan beberapa orang pun makan la, nak jaga hati doctor kan..pastu kami cakap 'hmmm.sedap2' dgn innocent nya..

nama benda tu 'BEKICOT'..ada lukisan kartun 'siput babi'..

kami tanye doc ape benda tu, die kate siput.. saya dah menjerit dah sebab terkejut. Lepas tu gelak ramai2.. sebab kemungkinan besar benda tu adalah kerepek siput babi.

Kami nak confirmkan dgn doctor, tapi as usual, masalah communication = perbezaan antara bahasa Malaysia & Indonesia buatkan kami tak dapat conclusion. Saya pun salin kat atas kertas dgn niat nak search kat yahoo untuk cari image "BEKICOT" ni..

Jawapan yang saya jumpa : yesss..Bekicot is SIPUT BABI. Di Indonesia ini memang ada kerepek siput babi.waaaa..saya pun terpaksa menerima hakikat yang saya dah pernah makan siput babi. Setahu saya siput babi haram dimakan. huhuhuhu.

Saya akan ingat tarikh hari ni : 7 Oktober - hari saya makan siput babi.yuckss. Sungguh hari yang malang. Menyesal tak puasa hari ni, tapi apa boleh buat, nasi sudah menjadi bubur :(

9 wonderful voice(s):

naqi mohamed said...

haaha,xpe2,xtau kn.ksimpulan:cek btol2 dl ape y kite mkn,hehe;p.

lgpn,xtruk g,baru mkn siput die,babi xmkn lg kn,ngahahaha;p

Dr Amad said...

Ala releks la...makan siput babi je pun..bukan makan H1N1..wakaka

BaLQisRiZa said...

uish..serius?
doc tu islam tak islam?
humm..takpe2..pengalaman..

hayatul said...

ishk3..kesian kak yah. tak tau plak adik siput babi haram.

pelik2 je manusia, sibut babi pon nk dibuat kerepek, eeeuu.

Nadia Nazifah said...

haiya siput babi pon buat makanan ka? mcm dah xde mende lain. huhu pelik2 org indon ni.

kalo kya, rupe buruk n wane itam n name plak bekicot, mmg xmakan la kan. heee. sbb kya kan ngade2 bab makanan ni. kikiki.

xpe yah. lenkali da ade pengalaman, n bole cerita kat org :)

Rafahiah Haron said...

naqi mohamed & dr amad:
tak teruk?makan siput babi je pun?huhu lepas dpt tau itu siput babi, trus xde selera nak makan. rase mcm nk vacuum isi perut.hehe.

doc tu mcm doc pembimbing thesis sheikh je.hehe hati2:p

Balqis:
Islam kot. namanya dirahsiakan tapi nama islam la.heee.

adik :
itu lah. banyak sgt kut siput babi berkeliaran, xtau nak watpe so buat goreng kunyit.euww jugak.

kak ya :
hehe rupe die mcm cendawan yg digoreng smpai kering n jd gelap, kwn yah makan so yah pun ikut, nak jaga hati doc saje la try. doc kate bagus, byk calcium. sekali tgk siput babi..eiii..

Najwa said...

haha.comelnye nama BEKICOT..tp betul kata abg ki,xtruk lg tu,blum mkn babi lg.hehe..nauzubillah kalu dh mkn daging babi.tp anda sgt comel.teruskan kecomelan anda.(^_^)

dr.radzi said...

dr.amad : h1n1 tu bukan babi daa.....

tentangmyra said...

hehe..Alhamdulillah ade kwn fwd blog post ni pd sy masa ke Medan..
tapi xde nampak org jual pun.:-)

Post a Comment