Tuesday, 21 June 2011

Status-status FB dan status-status yang bakal berubah


Semalam ada status-status facebook kawan-kawan yang menarik perhatian saya, jadi instead of membiarkan ayat-ayat itu berlalu macam tu saja, lebih baik abadikan dalam blog..hehe... lately ramai kawan-kawan yang suka buat status best2..dan saya suka tekaln 'like' untuk status yang saya suka. Especially yang melibatkan inspirasi dan motivasi..so, let's check it out..ini status-status 21 Jun 2011.

Status 1. By Remmey Kira a.k.a Ramlah Abu, my SMESHian friend, a teacher.


Statusnya berbunyi begini : "When u get little, u want more, when u get more, u desire even more, but when u lose it, u realize LITTLE was enough"

Banyak lagi status-status Remmey yang saya suka before this, antaranya saya letak satu :

1. "Be more concerned with what Allah thinks about you, than what people think about you. Our goal in this dunya is to please Allah not people."


*****************************************


Status 2 : By Azlinawati Alidin @ Lina, my SMESHian friend jugak :)

Statusnya berbunyi begini : "When you think you're not happy with your life, always think that someone is happy simply because you exist"

*******************************************

Status 3 : By Nurzatul Effa Ahmad Shaharudin, kawan from Jogja, kenal waktu program PERMAI :)

Statusnya berbunyi begini, and she mentioned it's from Ust Zaharudin : ~"Buatlah baik sehebat & seikhlas mana pun, pasti akan ada manusia yg membenci dan menuduhmu dgn kejahatan. Kerana itulah, elakkan beramal krn ingin menikmati pujian atau menjauhkan kejian kata-kata manusia itu, tetapi jadikan ia krn melaksanakan kata-kata Allah.."-zaharudin.net~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok setakat ni letak yang tu dulu, sebab kalau baca kata-kata motivasi, tak boleh baca banyak-banyak sekaligus. Artikel motivasi pun macam tu. Lebih baik baca sikit-sikit lalu perlahan-lahan amalkan, berbanding baca banyak-banyak sekaligus, input banyak, tapi output nya sikit.

Now, mari tukar tajuk,

InsyaAllah, esok malam, my sister in law, kak Ya akan melangsungkan majlis akad nikah dengan bakal suami tercinta. Dan pagi jumaat pulak, my sister in law jugak, iaitu Wa pun bakal melangsungkan majlis akad nikah, dengan bakal suami a.k.a teman sejati Naqi. Best kan kahwin sama-sama. Mesti sekarang suasana sangat sibuk + stressful, but I can feel the excitement. hihi.


Kak Ya di majlis pertunangan (raya ke-3 tahun lepas)


Wa & Khyrel

There is no more lovely,
friendly and charming relationship,
communion or company than a good marriage.
Our Greatest wish is that through the years your love for each other will so deepen and grow,that years from now you will look back on this day,your wedding day, as the day you loved each other the least..(^_^)



p/s : Baru saya teringat, saya belum buat entry about my wedding. hihi..maybe buat private post saja nanti.

p/s 2 : My family from Sabah akan bertolak dari Sabah ke Kuala Terengganu Jumaat ni, have a safe journey my dearest! (^_^)

5 wonderful voice(s):

Balqis Riza said...

aah laa..best..bal repost ye :)

Wazie Wahidah said...

status saya tiada pun yg kena quote. sedih.



hahaha :D

Sufy said...

hehe..best2

Rafahiah Haron said...

Bal : repost je, sile2..sharing is caring..hee:)

WW : bah, nanti sy quote aa, mau yg mana satu?haha..yg main apa shops tu ka:P see u tomorrow!:)

Sufy : hehe =)

NanA said...

kyah, sy pn suka bc quote yg best2.. hehe

Post a Comment