Friday, 8 March 2013

Kerja

Salam. Quick update. Dalam 2 minggu lagi insyaAllah saya n suami akan start mengabdikan diri kat negara tercinta ni a.k.a bekerja di hospital kerajaan.

Seboleh2nya saya nak positifkan fikiran untuk kerja ni..berdepan dengan situasi baru. Orang-orang baru..persekitaran dan masyarakat baru yang berbeza dengan masyarakat kat Bandung. Yang sangat lemah lembut dan bersopan santun tu.

Hati mesti kuat untuk tinggalkan anak. 18hb-22hb ni kami ada kursus kat KL so kena tinggal Yumna. Hmm..macam biasa perkara terpenting untuk difikirkan adalah susu. Insyaallah cukup..tapi kesian kat siapa yang kena jaga..apalagi kalau malam2 kena g panaskan susu.

Kawan-kawan yang dah kerja mostly bagi negative impression on HO life. Huhu mana lah saya tak risau. I know it will be a super hectic life. Waa rasa nak tolak tawaran induction ni pun ada..tunggu Yumna 6 bulan.

Tapi..hidup mesti diteruskan. Jangan pandang belakang. Hadapi semuanya dengan tabah..ok. Kalau kena marah2..sila nangis depan orang yang marah ;p Kalau dia kata lembiknya sikit2 nangis? Hmm nanti saya fikir apa jawapan nak bagi.

Ok post pendek je ni. Wish us all the best!

7 wonderful voice(s):

Nur Muthmainnah said...

Slm..kak yah,kak cik pun mau jdi DR..dia da apply UPU..tp sekrg dia mau tukar fikiran sbb dia bilang bila mau bedah tikus dia rasa begegar..bukan geli dia ckp..hehee abah bilang x blh terima alasn kacik klu pasal tikus..kak pun dulu mcm tu?mcmna mo elakkan rsa bdebar tu..

Rafahiah Haron said...

Haha..kakak..ckp sama kak cik..kak yah xda bedah tikus pun..terus bedah org..tidak wjb tu bedah tikus..:) ehm xtau la kak cik mksudkn berdebar tu jantung atau tgn dia bergegar@ tremor? Kalo bdebar jntung..mula2 ja tu..lama2 xda perasaan tu.hehe..dont worry.. Kerja busy la. Tp kalo k.chik dpt univ d malaysia shud be no problem sbb sudah biasa dgn hosp d msia :) good luck k.chik!

Nur Muthmainnah said...

hihi.iya...durng bedah tikus di matrik..kakk pn x tau apa yg dia bdebar..nnt kakk gtau dia kak yah bedah org trus..insyaAllah klu dpt dia amik d ums ja..itupn klu dpt..hehe

Rafahiah Haron said...

hehe..bukan bedah badan la..yg biasa2 ja mcm ketumbuhan di kulit gitu..dulu ada jgk dlm lab bedah tikus..tp satu group bedah 1 tikus jak sbb mau buat experiment ja..kak yah kesian tgk tu tikus. kak yah x kasi mati yg tikus kak yah..hihi..

Iman Aisyah said...

Dont worry too much. Hu. Now we are working mother. Jom enjoy every moment of it!

ps: sama-sama doa misi bf kita berjaya. amin.

Rafahiah Haron said...

Thanks kak tasha, amin :)

Anonymous said...

zhdh kena marah then diam, lepas tu kena mrh lge sbb 'they' said silent is also irritating... huuu, then sbb mostly dh computerized n u deal w them through 'phone call' so kna marah dkt telinga ja la.. dh serik dh nk angkap phone.. huuuu, nasib la xkenai org yg mrh tu.. klu x mesti nk bls blek. rind org2 sunda yg sgt sopan santun.. people is totally different 'here'

Post a Comment