Wednesday, 8 October 2008

insan : being pleased to themselves~

5 days w/out any posts~x busy but lazy :p im not going to tell everyone how NOT BUSY i was ( i think im d ONE n ONLY medical student yg tido jam8 every nite)~

but today i feel lyk saying sumthing about 'a thing' yg dah lame sgt, berkurun2 dah tersimpan dlm hati, yg xtau bile nk di expresskn..huhu~ ntah la sesuai or x,tp xpe la, dah lame sgt tersimpan, sesuai or x sesuai letak tepi..pape pn, ni cume lah my own feeling, tp of course la bkaitan dgn yg hidup n dah mati :)

tp usually, bnde2 yg x best, itu yg kte rase nk tulis kn, whyy??nape xnak tulis bnde2 yg best? pdhl bnde yg best lg byk dr bnde yg x besh..ini buknlah bnde yg xbest, cume x suke je..(ade beza x?). n dis is about people. hmmmm..penah x terlintas d hati anda, utk 'kurg menyenangi' sifat "UJUB" yg ada pd diri org lain, yg org tu x ckp yg die bangga dgn ape yg die ade (kelebihan pape la) tp from the perangai n from the perbuatan n perckpn, u can detect the UJUBness there. [i like to see people. but i dont wanna judge them if i dont know them very well. so dis case is never related to org jauh2. tp org dkat2 tidak semestinye related.hmmmm~i want to talk bout this generally.]

kdg2, org2 yg ade aura2 "ujub" ni bese adelh org2 yg jrg dpt ape yg die nak. yela, org yg da dpt, or org yg dah bese dgn bnde2 yg die nak, kind of dah puas dgn hidup,or dah bese dgn "keajaiban" or "kelebihan", so nothing more impressiveR (sory melebih2kn) can make them impressed.sbb tu la org dah berumur bese lebih matang,coz da capai byk bnde n kejayaan dlm hidup. I rily wanna live n surrounded with org2 matang mcm ni.tp memikirkn bnde2 mcm ni timbulkn bnde lain pulak --> apekah sy sudah tua utk rase nk hidup dgn org2 tua??huhhuhu~

n, org2 yg tak kecapi lg ape yg die dpt, sebolehnye nk berusaha tnjukkn kebolehan diri, but sumtymes terlebih2 smpai timbulkn rase 'kurg senang' di hti org2 skeliling.. slhkah utk rase annoying dgn org mcm ni?or maybe i shouldn't write bout this here?mayb i should directly pray to Allah : to change n at least make the perangai of this kind of ppl more acceptable?

hmmm..mgkn ade yg pk, btolkah org ni ade rase ujub? how do i know? hmmm,maybe i get them wrong.but im 22years old now, dah x terkire brape bungkus garam kt dapur da hbis utk mkn, utk mmahami org lain..i juz feel it.. i perasaan jrg menipu,kn?ke perasaan pun slalu tipu?hmmm...

im not a close-minded person, bukn xnak trime type org2 mcm ni..i oso want to be a matured girl. but i owez look down ppl who underestimate others.as if they r too perfect to condemn others. dr dulu, i keep in mind dat "MATURITY" - is when u can accept people for who they are. sumthing lyk, bile org ni wat cmtu..so kte pn kne ckp "xpe la..die mmg mcm tu, lame2 berubah la tu"..or "pelan2 lah..bg die mase", ataupn.. "xpe la, bese la tu, kn manusia ni ade mcm2 jenis..kalo x, bosan la hidup ni"..yess, dulu n even skrg, i owez try to hv dis kinds of thought to others..tp i admit my level of kesabarn pn ada bts..n the level of accepting others pn ade bts..kdg2 rase 'kurg senang' tu dtg..

i know, by writing bout this here, i wont change anythng, tp ckuplah ade yg tahu...n ade yg memahami..ok la bye2!


2 wonderful voice(s):

fiza said...

yah.... ujub tu ape?? heee
sbb tak phm ujub kite pon tak brape phm blog yah.... tapi if kite ade terbuat bende2 tu sorry ye.... kdg2 kite tak sedar ape yg kite buat sampailaa ade org yg terase dgn kite n kite perasan.... kalo ade pape yg tak patut kite buat yah tego2laa kite ek.... =)

Rafahiah Haron said...

fiza my dearie hsemate,

hehe,dunwory fiza,post tu x tjukn kt fza laa..kn da ckp "org dkt2 x smstinye related"..(^_^)

same laa,kdg2 x sdr gak..ntah2 sy tulis2 cmni,pdhl sy sndiri buat.huhuhu..

pape pn,ni cume sesi meluah prasaan..hihi..

Post a Comment