Thursday, 26 February 2009

Berbelah bahagi...

Dua tiga hari ni saye mengalami perasaan berbelah bagi..ni semua disebabkn cuti 6hari pada next month (17-22 march). huhu, xde cuti lgsg pun susah, ade cuti pn susah jgk. I don't like this situation. Ok let me write satu persatu.

1.Saye dah x balik lebih kurang 6bulan. Tak jumpe kakak n my bro dah 1 tahun 5 bulan.

2.Kdg2 bile bosan belajar, saye homesick n rase nk berehat.

3.Tapi di sebalik ke"homesick"an itu, saye slalu happy tahap melampau2. cume kdg2 bile my monthly cycle comes, ke'homesick'an plak melampau2..

4.Exam will be on the 16th of march, paper jam 8-11.20 am. Ramai yg balik petang tu.

6.If i want to go back, boleh je coz mak dah ckp balik je la if ada cuti. Plus, ticket air asia tgh promo, if saye beli skrg, sume skali paling kurg pn RM600 which is acceptable berbanding ticket w/out promotion.

7.tapi itu adalah utk tiket 16hb pada 3.10pm jakarta-kl. and 9.25pm kl-kk. Dan 21 march kk-jakarta.

8.Exam most probably habis by 12pm. A journey from bandung to jakarta takes approximately 3 hours. Sempat ke?

9.Kalau amek the next flight from jakarta-kl (which is the final flight of the day), arrival kt lcct adelah jam 11.20mlm. And flight terakhir kl-kk adelah 9.25pm. Saye tak nak bermalam kt lcct sorang2 utk amek flight on the next day:(

10. Knape tak amek direct flight jakarta-kk? Sebab, route jkrta-kk bukan setiap hari. Ade tp on 17th dan flight tu tgh malam. Dah la cuti pendek, lagi mau dipendekkan kah? Dh la balik semula sini pun terpaksa awl kan sehari bcoz there's no flight on sunday 22nd.

11.Tadi Krie tetibe memberi idea gune route Jkrta-Penang, Penang-KK. Tapi the same results came out :( Kalau saye lelaki, sy x kesah duduk sorang2 bermalam kt airport. X nak lah jadi berani sgt.

12.I even tried Singapore Airlines, MAS, KLM..selain flight "nggak nyambung".. harga pn mahal utk cuti yg hanya 5@6 hari :(

13. Saye jugak berbelah bagi, kalau sy balik jgk, i will have no time to prepare for the next system (cardiovascular)..sbb before this i usually spent at least 2 days to prepare for the new system.I mean, to buy the books, to kemas2 paper utk the previous system. huhu.

14. Lagi satu problem, if saye balik jugak. Saye xde kwn utk temankn balik from jakarta-bandung malam2 hari sabtu tu. Begitu jugak if saye balik 17march malam jkrta-kk, coz most of my fren balik 16 or 17march flight pagi.

15. Bosan kn? Saye dh bosan pk2 pasal nk cari ticket. It makes me happy for a while.. tapi last2 tak dpt jumpe ticket jugak. End up dgn kesedihan..Or adekan saye yg make things complicated? Saye nk cuti relax2 lame2.. kalau kelam kabut mcm tu, i think i better tak balik. Saye dah letih setiap kali balik i have to waste my energy di udara, di airport. Angkat brg sorang2, then bawak ke hulu ke hilir utk the next flight. Tunggu berjam2 sambil jaga barang. Tapi cuti rehat2 kt rumah hanyelah, 5 hari? Penat tak hilang lagi, kena pack brg utk pulang, n angkat brg2 lagi...huhu..

16. Kan best kalau saye ade helikopter :p

P/s:

i) nape tibe2 sy tulis gune nombor2 ni.. rase best lak wat cmni. rase mcm blog tun dr.mahathir pun ade.hikhik.

ii) drpd membelah2 bahagikan diri, i finally decided not to go back, n not to think about going back again, at least until OSCE has finished.

iii) i considered myself luckier, at least than those in Palestine who had lost their families and relatives..

iv) nasihat utk diri sendiri : i shouldn't be too dependent ngan my parents. Mesti berdikari. Kejayaan yg paling best adalah bile kte buat something yg totally results from our efforts..dgn restu ibubapa :)

v)ok, yah..sambung kehidupan mcm biasa. Good Luck! :) Think positive, be positive :)

3 wonderful voice(s):

Wazie Wahidah said...

detailnya explanation... x pa la, tggu blk raya aa... cuti lama2 sket..

khairiFMJ said...

sedih pulak baca T_T
takpa yah, mesti ada hikmah disebalik semua ni ,yg jelas2 bukan dalam bidang kuasa kita..
kita cuma boleh rancang
cuma DIA shj yang tahu apa yg terbaik untuk kita...
SABAR dan semangat ok!!!!!!!!!!!

elnadia said...

oh. akhirnye tak balik lah ye?heheh. lalu je sume yah.dont make things complicated kan?

ps: padahal kya lah tu yg sering buat things jadi complicated.

Post a Comment