Friday, 13 February 2009

Tough week~

Slm..(kembali lgi menulis walaupun hari tu ckp mahu buat long silence :P)

Org ckp tulis blog must be in formal writing. I think it's really hard for me.

Exam baru habis smlm. 3 papers. Public Health Oriented Program, Community Research Program & Bioethics and Humanity Program. I'm not sure how well i did, but I want to get A's in all those 3 papers. Muktamad.I still have to face two exams,final and compre exam, in order to accomplish my big mission. Because this year I'm planning to take remedial exam for FBS9, FBS8, and two more papers intentionally left undecided. I have very clear vision and mission this year. I am preparing myself for the worst SOCA marks, the most kedekut examiners and the hardest case combination. I have to prepare very well for that..


Ok lupakan pasal exam.

This week, sy rasa mcm sgt bosan. Yes, one of the reasons was exam. Stiap ptg sy tak tau nk buat ape~ Sy x gemar tgk dvd, sy x suke main game. WHat else can i do? Sy tak suke tido siang. Tak byk bnde sy rajin surf kt internet. Jadi bila masa yg saya ada tak dpt diisi dgn bnda berfaedah..sy rs teramat la bosan.. Kalau takde exam, semestinya sy ada class. Dan class adalah salah satu solution utk menghilangkn kebosanan. I have to admit, I like having classes, sounds sgt nerd. But that's the fact.


Dan minggu ni jgk sy byk bace blog org. Hmmmm...Sy buat 1 conclusion bila sy baca blog org. Memandangkn skrg ni zmn org buat blog. Sy pn mcm tu, tp disbbkb sy ni org yg cpt bosan, skrg ni sy dh mls nk tulis.hehe. Dan kdg2 sy pn dh mls nk baca sbb sy ni cpt trpegaruh..

COnclusion apekah yg telah sy buat?hehe. Blog ni menjadikn seseorg tu boleh meluahkn dgn sgt detail ape yg die rase. Mmbawa org lain menghayati setiap sudut dr isi hati yg trpendam. Kdg2 kalau kt luar kite rase org ni xde lah baik sgt-tapi dlm blog kite boleh ubah perception tu. Ye la stiap org mesti la nk ckp baik2 je pasal diri die kn. Contoh nya kalau blog tu milik seorg individu, yg kt luar kite dgr org kutuk2 die, org ckp2 buruk pasal die, tp bile kte bace blog die..mcm terjatuh kesian and simpati plak kt die.

Jd conclusion skrg, sy nk stop bace blog org2 yg sy tak kenal sgt, yg kebykn isi blog die byk luah perasaan. Byk keburukan dari kebaikan. I know my weakness. SY mudah terpedaya dgn org. Nanti kalau ade pembunuh bersiri buat blog ckp reason nape die jadi pembunuh bersiri, entah2 tu pun sy boleh terpedaya.huhuhu.Tolongg...tidak...

Mmg la, tak baik berprasangka buruk pd org. Ok la bukn nya sy berprasangka buruk pn kt org2 yg sy bace blog dorg tu. Malah (xtau nk guna word apa) sy suka bila ada rasa 'bersangka baik' tu kt setiap org yg sy bace blog dia tu. Cuma saya perlu mengawal hati agar tidak terlalu mudah utk simpati pd org. Atau percaya pd org. lagi2 d zaman ramai penipu skrg ni.yes, i will try!go go yah!

bye~

5 wonderful voice(s):

dr naqi said...

haha,kite same,sgt mudah terpedaya;p

dr rafa said...

aik tetibe kt sni pn die bg komen,hikhik.

tu la, sian kite.huhuhu. ingt tak yg kite kne tipu oleh org sesat yg konon nk jual rmbutan tu.nsb baik 15ribu je.hehehe.

Dr Amad said...

kite pun sama gak...ahakz<-- Reza

elnadia said...

haha. kak ya pon same suke terpedaye. bahaye sungguh.


by the way rafahiah, anda telah di tag. sila layari blog sy untuk dapatkan award anda. [ni skrip je. kya tahu yah xde mase nk buat tag. ekekeke.]

Wazie Wahidah said...

yah, mo tau... td sy mimpi ko kawin... b4 tu amer pn kawin.. haha! apa mksdnya tu? hihihi...

Post a Comment