Saturday, 1 August 2009

Keberkatan lebih penting dari kekayaan :)

Salam..
Dah lame tak update blog since balik hari tu.. actually saye plan taknak update lgsg sebulan ni, tp sy tgk kwn2 saye pun jrg update.. saye takde bahan bacaan.hihi. saye pun takde cite sgt sbnrnye, saye tak bosan pun cuti setakat ni, sbb dah setahun tak balik kot. Hari ni saye nk cite psl rabbit, mee laksa, and kenduri kahwin :) pendek je la tapi..hehehe

Btw, tajuk di atas saye amek dari tajuk tazkirah Dr Fadzilah Kamsah kat radio Era. I really like the title. Isi pun saye sgt suke. Keberkatan itu mmg jauh lebih penting dari kekayaan. Saya harap kite sume sedar akan perkara itu :)


Nama rabbit ni 'Bintang', izzaidah's rabbit. comel kan? at least boleh mengubati kerinduan saya pada rabbit2 saya kat bandung. Jenis ape saya tak sure, n jantina die pun tak tau. Tapi sian kat Bintang sbb partner die yg name Buncit dah mati digigit kucing bulan lepas..isk..isk.. Si bintang ni gemar sgt berdiri n bdn die sgt panjang n flexible. Ini teman kami kat rumah sbb rumah ni agak sunyi sbb kekurangan kanak2 riang.huhu

ini pelajaran baru saya pagi tadi.hehe. belajar buat MEE LAKSA secara manual. Selama ni, saya wat mi laksa segera guna mi yg dah beli kt kedai, then panaskan + rendam - then makan. Tapi buat mi sendiri pun best jugak..rase pure mee laksa. Tak susah pun. Gambar2 kat atas tu saya amek khas utk tatapan sesiapa yg tak pernah tgk lagi org buat mi laksa.heeee. Itu sebenarnya tangan mak saye, tp saye pun tolong buat jugak, selain tolong buat kacau :)

Aktiviti hari ni, pergi majlis kahwin kawan kepada kak wahidah, juge merangkap my senior kat sekolah dulu. On da way tu, saje la xde keje capture gmbr kt jalan. Gmbr tepi laut yg sgt saye rindu..huhu..

Ni gmbr2 sekitar majlis tu. amek sikit je.hihi. Selamat pengantin baru kepade kak Faridah Chalo dan suaminya Azlan. Kak Ida ni org Sabah, husband nye orang Kelantan. Sweet couple :)

3 wonderful voice(s):

ღ~n0n0i~ღ said...

Kak Noi pun update sikit jak. Penat wo arini..
Wahhh..
Rabbit tu comel lah~! Geramnya tengok!!

Rafahiah Haron said...

comel kah?tp ganas tu. lagi ganas dr rabbit betina gemok d bandung.hehe

zhdh said...

nama rabbit adek yah bwtkn zhdh tringtkn sinetron intan,anak dia kn nama bintang..hehe..ok yah..slmt brcuti,slmt bwt laksa lge

Post a Comment