Thursday, 3 September 2009

Ojeg~

Setiap kali balik dari cuti, saya perasan harga ojeg mesti naik 1 ribu (rupiah).

Seingat saya,waktu first year saya pernah bayar ojeg dgn hrga 1 ribu,
lepas tu 2nd year dah jadi 2 ribu...
then,
3rd year, disebabkan harga minyak naik, pakcik ojeg naik kan jadi 3 ribu.

tapi, bila harga minyak turun balik, harga tu kekal mcm tu..

Masuk 4th year ni,

1st ojeg ; from jatos to pedca - saya n fiza bagi 3 ribu, tapi pakcik2 tu mintak 4 ribu. reason nya : sebab hari tu hari Ahad. (???)

2nd ojeg ; hari khamis - jatos to pedca - saya bagi 3 ribu, pakcik tu mintak 4 ribu. Saya tak tanye plak reason pakcik tu.. takkan die nak jwb sbb hari ni hari khamis kan..huhu.. so terpakse bayar 4 ribu.

Naik ojeg je dah same dgn harga naik bas dari Jatinangor to Bandung. Lagi mahal naik ojeg kot.

Saya bukan nya tak puas hati sebab benda tu mahal. Ikut kan memang la tak mahal sgt. (Rp 1 ribu = 36 sen). Tapi saya tak suka dengan orang yang suka ambil kesempatan kat orang lain.

6 wonderful voice(s):

Anonymous said...

ojeg?lucu. kasi upload la gmbr ojeg.

ღ~n0n0i~ღ said...

Ojeg tu yang macam mana tu aaa?

Nadia Nazifah said...

ojeg tu angkut ye? hehehe. orang indon idup ssh agaknye sbb tu ade je peluang terus je rembat :|

Rafahiah Haron said...

hihi..malu pulak mo upload gmbr. kantoi la naik ojeg ni nanti.hehehe.

k.noi, ala ada tu di sinetron. mungkin la. ojeg tu yg org naik motor pastu kita bonceng d blkg. hehe. tp saya bonceng sopan2 la ;p ;p

k.ya, bukan angkut. kalau angkut 4 ribu mmg boikot la..hehe. ojeg ni yg pakcik2 naik motor tu. tu pengangkutan plg cepat n mudah ;p

BaLQisRiZa said...

dorg ni mmg makan duet je keje..
nyampah..
lps ni bal mmg tak nek ojeg dh..
kalu btol2 perlu je..
jalan kaki lg bguz~

Anonymous said...

cik ojeg. org2 mesia ok kah kt indon. 'Sapu Malaysia...sapu ojeg'.hehe.update asap.

Post a Comment