Friday, 22 July 2011

Masak-masak

I remember my mom having books of recipe when I was young, with pictures on every page she took from various magazines. One day I want to have one of my own :) If possible, a scrapbook full of my cooking activities during my co-assistant year & as a wife.

Hehe..insyaAllah..(berangan jap)

p/s : Tadi pergi pasar awal pagi dengan Krie & Amy. Best tengok semua benda fresh. Happy tengok Amy excited belajar masak. Harap semangat Amy akan tetap tinggi macam skrg. Hehe..Good Luck! Me & Krie akan tolong apa2 yang boleh :)

a simple dinner

mee udang

kuah mee udang

Spaghetti

Naqi masak


Ayam masak tomato

Laksa Penang

Laksam

Bihun goreng for breakfast


Ayam masak pedas (naqi cakap)


Chicken steak

6 wonderful voice(s):

FARAH IZWANI RAMLI said...

wah lapo tengok makanan banyak banyak ni.

Hayatul Mohamed said...

wow banyoknye kyah n a.ki masak, macam-macam plok tu, best2!

Dr. Mahyuddin said...

Siap ada promosi bekas minuman Herbalife...kih kih

Wazie Wahidah said...

sedapnya semua! hehehe. jadi mintak resepi ayam pedas & ayam masak tomato okey. makasih.

Rafahiah Haron said...

farah izwani : =)

adik : best msk sbb ada org rajin nk tolong..hihi..

abg Din : bekas je, minumannye tak herbalife pun.tu gelas favourite Aki. Herbalife Aki buat hiasan je kat dapur,hehe..

sis wazie : haha cmana tau sedap?:P ala resepi tu campur2 ja sukahati, tp nanti la share resepi k! :) yg honey lemon dulu sudah buat?:)

Wazie Wahidah said...

haha bukan lemon chicken ka? ;p suda buat tapi chickennya saja. tiada lemon ba. haha. ingat mau buat sweet & sour utk buka posa dulu tu. tapi x sempat buat sos, habis suda ayam dia kena ngap. haha.

Post a Comment