Friday, 21 October 2011

Cuti-cuti Indonesia :)

Alhamdulillah, secara rasminya kami berdua telah lulus department Anak (me) & Public Health + Family Medicine (en Naqi).

Next department :


1. Yah - Public Health (dapat kat Margahayu Sari..jauhhhh bangat) + Family Medicine
2. Naqi - Neurology, Psychiatry & Forensics (3 weeks for each dept)

Huhu..kalau dah habis, rasa senang je nak cakap kan, "dah lulus". Nak menempuhinya tu yang susah. Tapi dari pengalaman, yang susah-susah @ yang stressful baik lupakan or tak payah cerita kan, lagi best macam tu, kita ingat yang best-best je okay :)

Seperti biasa, "perasaan" baru lulus satu department adalah "perasaan yang best sangat". Tapi seperti biasa jugak, "perasaan" itu hanyalah boleh dilayan selama 2 hari. Sebab hari Isnin kena masuk department baru lagi.

Ada tak universiti lain yang jadual dia macam UNPAD? Kalau ada nak tau jugak..huhu.. 2 tahun cuma bagi cuti 2 minggu (cuti Tahun baru Cina Januari 2011 & cuti Raya Ogos 2011 hari tu). *cuti kahwin pun 2 hari je*..(tapi takpelaaa..sempat je kahwin kan..hihi..Alhamdulillah)

Okay, jadi "cuti" dua hari ni nak buat apa? My ex-housemates nak pergi jalan-jalan. Yeayyy. Kami nak ikuttt.. Malam ni (jam 12 malam) bertolak dari Bandung ke Jakarta. Nak bercuti kat Pulau Seribu @ Thousand Islands Jakarta selama 2 hari 1 malam. Kat Internet tengok gambar cantik sangat.. tapi tak tau lah yang sebenar macam mana. Nanti kami ambil gambar banyak-banyak, kita compare :)

Ini jadual kami untuk 2 hari ni, copy dari facebook :

Saturday
0000- Depart from Bandung
0600- Murangke Port at Jakarta Utara (meet the bapak here)
0700- Boat leaves shore
1000- Arrive at Tidung Island, straight to homestay: solat, lunch
1300- Snorkeling + aktiviti bebas
1800- Back to homestay: solat, dinner, BBQ, acara bebas

Sunday
0500- Sunrise, breakfast, acara bebas/mandi2/*banana boat/*flying fox/*out bound/*doughnut boat
1100- Back to homestay,pack
1130- Boat leaves for Jakarta
1430- Back to Bandung


Tadi bagitau mak, malam ni pergi Pulau. I remember last time mak berkeras tak bagi saya pergi pulau dengan kawan-kawan, walaupun dah pujuk banyak kali. Tapi tadi mak bagi. Hehe..First time :) Mungkinkah sebab ada Naqi? Apapun, doakan kami selamat pergi & balik.

Enjoy gambar Thousand Islands tu :) Thousand Islands ni adalah suatu tempat yang terdiri dari banyak pulau-pulau cantik. Tapi esok kami akan pergi salah satu pulau saja, which is Pulau Tidung :)

Tidung Island









(Gambar diambil dari pelbagai website)

4 wonderful voice(s):

Wazie Wahidah said...

macam nama sos! haha. bestnyaaaa pegi pulau. honeymoon la ni kannnn.. ambil gambar banyak2 k. enjoy urself dan always take care..

ada husband, haruslah mak bagi. tidakla risau sangat sebab ada orang jaga. hihi. have fun!

n congrats suda lulus previous dept :)

Dr. Mahyuddin said...

Tu la guna nyer kawin dgn en.Naqi hehe...boleh gi jalan2 hehehe

Hafeeza said...

bestnya kak (^^)
hehehehe..betul tu kak wazie..skrg udah ada teman,p mana pun bleh..ada org jaga.huhu

Iman Aisyah said...

Bestnyeeee! nak ikut.

Post a Comment