Thursday, 14 May 2009

Ada apa dengan kucing.....

Saya geram dgn kucing kat pedca ni,
Selalu curik makanan saya..
Hari ni saya tak sbr dgn kucing tu,
Sbb saya tgh lapar..n 2 jam saya tunggu mknn sy sampai..
Tapi,
before saya sempat ambil nasi + lauk tu,
Kucing dah curik..
Sebab saya mls nak kuar beli mknn kat luar,
Saya terpaksa mkn nasi berlaukkan sayur je..

Skrg musim exam..
As usual, saya mls nak keluar beli mknn..

Dah byk kali benda ni berulang,
Dah byk prevention saya buat..huhu

Byk lagi kucing kat pedca ni selalu buat..
Muntah kat kasut..
Selongkar tong sampah beribu2 kali..
Curik makanan..
Berak merata2 (ni rabbit pun buat..tp at least rabbit tak curik makanan saya.walaupun rabbit kuat mkn)

Plg teruk rabbit buat pun, makan selipar nas je..

Ni perkara biasa bg org lain, tapi saya tak biasa..

Saya cuba utk berlembut dgn kucing..
Sbb pernah dgr yg kite perlu berlembut dgn haiwan..
Saya pernah gorengkan ayam, n gorengkan telur utk kucing mkn sbb tgk dia lapar sgt..
Tapi ini yg saya dpt..

Ok, saya tau kucing tak ada akal..


20 wonderful voice(s):

Wazie Wahidah said...

bikin panas kucing gtu. sy x suka. haha!mmg ada jenis kucing yg kurg sopan. kt tgh mkn, slamba lompat p pinggan kt... mmg kna la kucing tu pastu.

sy suka kucing yg pemalu. yg gesel2 d kaki jak. haha! klau kucing malu ni, kt automatik akn bg dia mknn.. sukarela... haha!

tp perangai rabbit ko tu menakutkan... nti hilang plak.. dia korek lubang n kuar d rumah kt d cni... hahahaha!

nadia nazifah said...

OMG this is cute of u yah.hahahaha tapi nk buat cane, mmg kucing tak ada akal. yah kena jaga la selalu makanan yah. dorg desperate nk dptkan food. jrg ada org baik tolong goreng ayam dan telur utk dorg, so terpaksa la selongkar tong sampah n curi food org.

ps:
alhamdulillah kya lahir as a human, tak jadi kucing yg curi makanan. huhuhu.

ღ~n0n0i~ღ said...

a'ah kucing teda akak..so
sabar jak lah kalo gtu.

kalau akak, akak ketuk kepalanya. Tunjuk yang apa dia buat tu salah. Tu lah kak Noi buat sama kucing Kak Noi kalo dia nakal betul, ketuk kepalanya.

SYAZANA RUSDIN said...
This comment has been removed by the author.
SYAZANA RUSDIN said...

hye kYah..hehe.. nana pn x suka kucing..hihi..

kWazi suka kucing yg gesel2 d kaki? eii.. teringat pulak 2,3 hari lps pnya ceta. ari tu ada la sekor kucing ni msk d class kmi msa lecturer dynamics tgh mgjr, dia p bhgn blkg ni.. tmpt2 pmpuan, mo gesel2 d kaki, tp mlgnya dia b'kurap' huhuhuhu.. eww.. x boleh lupa bnda tu.. nasib baik kmi[pmpuan2 yg ddk d blkg tu x jerit!] so, nana dgn dgn selmbanya keluar dr clas p toilet kunun.haha.. sbb tkt teriak dlm clas..haha.. pastu, donno wat happen? sbb lepas blk clas tu, teda suda tu kucing..hihi..

kYah: bgs kYah, kucing tu mkn telur.hihi..:p kalo kucing2 d ruma sblm ni xmkn telur, mo mknn mhl2 jak. whiskas! haha.. bikin pns tu kucing..

^_^

Wazie Wahidah said...

ei, xmola yg ada kurap. kwazi tendang tu nti. hahaha!

Rafahiah Haron said...

sis wazi --> haha.ada ka kucing sopan/x sopan. kalau sopan, dia tunduk2 ka kalo lalu dpn kita:p hehe. saya xpenah lg la kna lompat di pinggan, berani la dia.garang ni saya kalo mrh ;P

rabbit tu mmg, trlampau kotor sudah bdn dia skrg, sbb tiap2 mlm korek tnh. sampai keluar tulang2 rabbit yg sy pernah tanam sbb mati dulu,haha. bygkan dlmnya dia korek, tp smlm dia korek lubang lain plak. lubang yg lama dia tutup. sy takut dia suda beranak jak tp dia kubur anak dlm tu.huhu. sbb dia mcm takut2 ni kalau sy pg tgk2 tmpt yg dia korek tu.hehe.

bagus la kalo dia kuar d rumah kita, xpyh sush2 kalo balik nanti.hheehhee..

kak ya --> huhu.tu la kdg2 kesian tgk kucing tu,selongkar2 tong smph, tp nak belikan whiskas tu agak mhl kalo nak belikan kt die, dah la bukn kucing yah.hehe.

kak noi --> haha.ketuk kepala? saya pernah buat mcm tu tp lepas tu rasa bersalah, trus saya sedapkan hati blk pegi bg dia susu. lepas tu xmau ketuk sudah.kesian.hihiii.. boleh lepas geram jak tulis d blog =p

nana--> hye nana!hehe.k.yah bukn x suka kucing, tp suka pun tidak juga.xtau la yg mana satu. tidak peduli kali. tp jadi peduli kalau dia kaco hidup k.yah.

ya,mula2 bg dia telur goreng tp jual mhl ni, geram k.yah, td mcm lapar, tp bila bg telur, xmau plak. tp lepas tu k.yah rasa dia xmakan sbb k.yah x letak garam. lepas tu k.yah pegi letak grm.haha. tp rupa2nya dia x makan sbb pns, lepas goreng ja trus bagi, mmg la dia x mkn. bila suda sejuk baru dia mkn.hiiii.

sis wazi-->tendang2.haha!

Wazie Wahidah said...

haha! adaka p ltak garam!!!! hahaha! itu br btul2 lucu...

napa jgk rabbit mo tanam anak dia? mcm org tnm anak luar nikah jak. huhu... xbah.. perut dia msh besar kn?? hehehe...

bikin takut jgk smpai tkeluar tulang rabbit yg suda mati....

haya morea said...

makan ngan lauk sayur je? bagusnya kak yah...adik kagum :0
adik memang xleh xde ayam or ikan, sayur je, rasa macam x lengkap.huhu.rela gi beli lagi sekali.

Azurahailir said...

famili kyaya pun ada pelihara kucing~
dulu sampai 40 ekor~
tapi sekarang banyak suda yang mati gara2 selalu sangat pindah randah... makcik yaya keja cikgu and selalu pindah tempat mengajar...
tiap kali pindah, nda tau mcmana mau bawa semua kucing2 tu... tp dia usaha jugak...
sekarang tinggal lebih kurang 12 ekor jak..
pastu kalo kyaya tolong masak ikan rebus untuk kucing2 tu, k.yaya p letak garam.. spy kucing2 tu lebih berselera makan... hehehe

Azurahailir said...

dulu k.yaya nda suka kucing2 tu sebab pengotor~ selalu kencing and berak merata2...
tapi sekarang ndatau mcmana boleh kesian pulak tgk kucing2 tu... sbb tu k.yaya tlg jugak kasi makan durang~~~huh!

Wazie Wahidah said...

yaya, ramainya smpai 40 ekor!!! tp wa suka tu tgk kucing yg happy family... tp mls jak la urus klau dia mem'buang' merata2.. haha!

yah, ingatka dlu kucing kit yg dora, fafa, n ntah napa2 lg...

yaya, dlu kucing km ada nama dia fafa.. haha! shhh... jgn bgtau fa aa....

Rafahiah Haron said...

sis wazi --> hehe.ya la kita kan selalu goreng telur kacau dgn grm dulu.mungkin kucing pun mau yg gitu :p

itu cuma andaian. sbb yg jantan tu pun bole mkn anak dia yg masih kecil, w/pun rabbit herbivor. xtau kenapa. hrp2 belum beranak la. xda drh2 pun.hehe.tp rabbit ni terer kasi bersih bdn dorg. kotor mcmana pun boleh bersih balik ni. sng xpyh kasi mandi.hehe.


Adik --> kagum?hehe. tu kak yah pakse2 je mkn sbb favourite sayur k.yah.hee.k.yah tak rela keluar sbb kdai kt2 rumah mesti xde lauk mlm2. ade nasi goreng je =(

kak yaya --> waaaa..byknya 40 ekor! susahnya tu mo kawal.12 ekor pun still byk lg tu. tp kucing pndai jaga diri pegi mana2 pun dia balik rumah jgk kan. kalau rabbit lepas skjp jak, kalo x jaga nanti kena curi la tu.

haha sama ni letak grm. kalo ikan rebus, bole letak asam keping,msti dia lg selera mkn,hiihi :p

sis wazi --> hehe.ingat bangat. yg fafa tu ayah buang d sk bukit pdg. Yg dora tu ada 3 kaler. ada jugak anak si dora yg 4 ekor tu kita kasi nama 4 org lelaki di skbp. jeng3x.haha.mcm budak2 :p

Azurahailir said...

hah?? ada nama fafa?? kena buang lagi tu... kesian fafa... hehhehe

Najwa Ixora said...

wa sgt suka n syg bangat sama kucing..tp kalu dh kucing kurang ajar cmtu,ada gak yg kena lempang dgn selipar nanti..huhu.cutenye rabbit kak yah!kak yah bela sorg ke?

fizafreak said...

hehehe... sian yah.... saba ek.... kite yg ske kucing ni pon mmg tak ske kucing kat pedca ni....
kite sayang tina je... tiada yang len...
hahahaha..........

sabo ye....
tak saba mau tgk baby yah....
eh, baby rabbit yah =p

Rafahiah Haron said...

wa : eh wa dah masuk bace2 blog ye?hehe.slalu kt frenster pn jrg nmpk.heee. mane tau rabbit tu comel?hee.k.yah suke yg comel2 tym kecik2 je. skrg rabbit k.yah n a.ki ada 2 ekor je, jantan n betina. dah besar n gemok. tak comel sgt dah mcm time kecik2 dulu. tp gebu la. k.yah nak tunggu dia beranak, tak sbr nk ada rabbit kecik2 lagi.hee.

fiza: wah fiza dah bg link blog fiza, pasni nak kaco2 blog fiza plak.hehe. Ala rabbit tu perut dia gemuk mkn je kot. huhu. tak dpt diagnose. kan best ade USG utk rabbit.hehe. takpe kite tunggu dlm sebulan lg, kalo tak beranak2 jugak, wrong diagnosis la maknenye.huhu.

Wazie Wahidah said...

rabbit mengandung brapa bulan? kucing? haha bleh plak tnya soalan ni =p

Rafahiah Haron said...

rabbit sebulan. kucing xmau tau,hahaha!;p

Wazie Wahidah said...

sebulan jak???? bgsnya. msti x lama lg kamu dpt baby rabbit kn... rabbit mcm kucing ka beranak ramai2? then lpas pantang 40hari, leh pregnant lg. hahaaha! penuhla rumah dgn rabbit2... tp jgnla smua warna hitam. haha!

Post a Comment