Friday, 29 May 2009

Apa perasaan anda kalau..

ape perasaan anda kalau :

anda beli sesuatu yg mahal utk mudahkn keje sbb mengharapkn ia lebih baik drpd barang yg lama, tapi akhirnya..anda terpaksa membayar lebih byk dan lebih byk hanya utk repair balik barang mahal itu yg selalu buat hal..

dan anda mengalaminya utk beberapa barang..yg anda gunakan duit anda sendiri utk membeli brg2 itu, yang mana mereka bukanlah brg second hand (yang lebih patut utk berperangai menyusahkan sperti ini)

3 wonderful voice(s):

SYAZANA RUSDIN said...

perasaan? emm.. rasa benda tu myushkn.kdg2 bnda tu wat kita temper.pastu rasa xsuka, xsuka, xsukanyaa..., hmm.. kalo mcm tu bek bli brg yg murah. sma jgk kna kuar duit bnyk untuk repair. so,
1st conclusion is conclusion is : sabar..hehe. this world is full of challange. mo bli brg yg mahal untuk mgharapkan ianya bgs pn x smestinya bnda tu bgs.. mo bli brg yg murah tp takut cpt rosak pn x semestinya brg tu x bgs n cpt rosk.
2nd conclusion is : mari buang duit untuk bli brg yg baru lg.hihihi.

^_^

haya morea said...

ololo...kesiannye...mesti tension gile..kalau adik, bile byk sgt dh spent duit utk baiki tu, baik beli yg baru je yg konfem boleh pakai.hihi

Rafahiah Haron said...

nana --> bersabar la ni.hehe. sbnrnya bukan rosak pun, cuma ada la benda2 kecik yg jadi yg kalo mo baiki kna byr mhl. kalau beli baru lain plak cerita dia. yg lama pun ada lagi boleh guna. tp geram la sbb xkan beli baru harga berjuta2 lemon rupiah, belum smpai stgh tahun pun tp byk kali buat hal.

Ada lagi 1 brg ni, belum guna suda buat hal. kiranya mcm kena tipu la. mau pg repair tp skrg exam, kna pg kdai dia jugak yg jauh.huhu. mls la kn mau pegi skrg.

adik --> waaa.xnak la beli baru adik.hehe. ni pun kire baru sgt. xde budget lah nak beli byk2 kali. x rosak pun, bnde remeh2 je, tp tu la, still kuarkn duit gak :(

Post a Comment