Sunday, 25 March 2012

Result :)

Salam. Result dah keluar pagi tadi. Dengan dukacitanya saya kena mengulang dua-dua ujian, MCQ dan OSCE. I failed 3 stations in OSCE.. (yang mana fakulti tiba2 tukar kata kalau failed 3 kena repeat semua stations). MCQ pulak (the objective questions, as I expected saya failed jgk,,tp markah tak clear sangat sebab tengok result kat gambar FB je tadi. Samada 53% or 63%, pokoknya mana-mana pun failed jugak.

Dengan sukacitanya, my husband lulus dua-dua dan tak payah repeat. Hehe congrates my dear!! Naqi cuma failed 2 stations OSCE dan MCQ dapat 72%.

Dan sekali lagi, fakulti ubah jadual ujian di saat-saat akhir. Sepatutnya kalau repeat both, jadualnya adalah esok dan lusa, so apa2 pun kami boleh balik hari Khamis. Sekarang dorang tukar jadual MCQ hari Sabtu, dan OSCE hari Selasa depan. Kami dah beli ticket balik Malaysia Khamis ni. As usual, we should never trust our faculty admin in terms of membuat jadual! huhuhu..

So mulai sekarang, I have to re-open my notes. Alhamdulillah sebab fakulti akan buat soalan MCQ dalam bentuk paper-based. Yang mana kalau dorang ulang balik buat Computer-based tu, I'm very sure I can't do better because the reason (my problem ) will be the same.

So, sekarang saya nak target MCQ markah above 80! hehehe possible tak. Tadi dekan kata tak ada sorang pun daripada 260 students yang dapat 80 ke atas for MCQ, so sekarang nak study gila-gila sampai dapat 80. This is my promise to myself :P hihi...InsyaAllah. Coz I know my preparation last time wasn't enough. Chaiyok Yah!!! and chaiyok to my other friends too :) Last time saya pernah target MCQ dapat 82, and I managed to get 84. Nothing is impossible :) InsyaAllah.

There's a reason why I'm very happy today. But let me just keep it to myself first :)

13 wonderful voice(s):

Wazie Wahidah said...

Bagus2, face everything positively. Semangat itu yg kita cari! Hehehehehehehe ;) masih banyak masa utk study dgn tenang. Yg study aritu pun msh fresh lagi kan. Yg osce tu msti akan dpt buat better dari aritu. All tha best!

adaibrahim said...

Yah, jom terus berusaha..(",)Moga ALLAH mudahkan urusan kita dan diberi kejayaan exam nanti..

~Kegagalan adalah kejayaan yang tertunda~

kfmj said...

haha, saya pun br ckp kt housemate, alang2 remed, kena bagi dpt A. tiba-tiba teringat , prof dinan selalu kata, "kamu jangan kebetulan lulus, biar lulus benaran.".hehe yuk!!!! smg Allah mudahkan urusan kita semua.


~~happy jgk :)~~

Dr. Mahyuddin said...

Salam Yah... Teruskan usaha yer, never give up :) Abg DIn tau perasaan Yah, i've been thru it, many times before I reach my stage now.

InsyaAllah, Yah pasti lulus, usaha betul2, doa dan solat hajat dan taubat. Mintak mak+abah di Sabah doakan.

Bgtau Aki, abg din pesan kat dia supaya tolong Yah 200%, jangan main game sampai Yah pass exam. Abg din tak benarkan dia main game.

InsyaAllah abg din akan doakan Yah juga dlm doa abg din.

Rafahiah Haron said...

Sis wazie : InsyaAllah masih fresh from the oven..hihihi..thanks for the support. Yess..I'll do better than last time :D sbb perasaan nervous maybe sudah hilang la kan. So boleh concentrate lebih insyaAllah =)

Rafahiah Haron said...

Ada : thanks Ada..td dah comment kat blog Ada jugak hehe.. OSCE tu mmg xde rezeki kat tmpt kita.. hope lepas ni semua org lulus. target superior jom! hihi

Rafahiah Haron said...

Krie : dr januarsih pun ckp mcm tu tadi.hehe tu yg bersemangat lebih tu..ada advantage paper-based hopefully timing dorang tak betul sgt so dpt extra masa utk berfikir =)

Rafahiah Haron said...

Abg Din : Thank you byk2 abg Din, for the motivation. InsyaAllah I will do better, nak gandakan usaha, ganda2kan doa, maybe belum waktunya doa2 Yah dimakbulkan skrg.

Hehe psl Aki tu xtau la boleh ke tak dia tak main game sehari..lagi2 dah dapat result camni.harap2 tak main la :D

Ahmad Zulfahmi said...

Semangat Yah..Yang penting, proses ini kita buat yang terbaik.

Kemudian, hasil yang keluar tentunya yang terbaik untuk kita.

Selamat berjuang untuk semua rakan-rakan.Kita magang sama-sama Insyaallah

^___^

ketenangan said...

kak yah..kakk pun mngalami yg sama mcm kak yah,tp kakak x dpt ulang.. :( sir da bgi peluang ngn grup kakk tp ada studnt yg x stuju..sngat sedih..but,lpas bca entri kak yah kakk dpt motivasi..Mungkin Allah sediakan yg lagi baik untuk kita...

Hayatul Mohamed said...

bagusnye kyah positif gini...All the best kyah! ;)

Hayatul Mohamed said...

bagusnye kyah positif gini...All the best kyah! ;)

Rafahiah Haron said...

Gapo : thanks Gapo..we'll do our best =)

Kakak : It's okay kakak..it's not the end of our life. Stay strong and stay motivated!! Next time we can do better! :) good luck!!

Adik : Thanks adik :) pray for us habiskan study cpt2 :)

Post a Comment