Monday, 20 July 2009

my lil sis..










tadi saya tgk gmbr2 kat facebook, tiba2 merindui adik yg seorang ni. walaupun birthday izzaidah lama lagi..tp xpe la nak buat jugak special entry untuk dia. hari tu ada call from malaysia, dari 'AYAH' tp tak angkat sbb tgh solat. Tapi sebenarnya yang call tu adalah izzaidah. Mak ckp adik call sebab 'nak cakap dgn kakak dia yg baik n xsuka marah2 dia'..hik..hik.. nmpk sgt kakak2 dia yang lain selalu mrh2 n buli dia :p

Kalau kat rumah, kitorang slalu jugak mrh2 izzaidah.. sbb dia sorg je budak kecik yg tak matang lagi.hihi..kesian dia. tapi bila jauh, rindu... tapi, x boleh ckp kat dia yg kami rindu..nanti dia bangga2.. izzaidah pun jarang ckp yg dia rindu kakak2 n abang dia yang slalu takde kat rumah..tapi saya tau mesti izzaidah rindu..tp ego xnak ckp..(perasan jap)

tapi, saya geram kalau bercakap dgn izzaidah, cara dia ckp sebiji dgn cara mak ckp.. (mcm orang dah besar), sbb izzaidah cuma rapat dgn mak kot sbb tu jadi mcm tu. Kdg2 ayat pun sebiji, especially kalau nak nasihat kakak2 dia yg dah besar ni..ish3x..

minggu depan nak jumpa Izzaidah!! (^_^)

p/s : to my sis, jgn bagi adik baca blog ni..jatuh saham i sebagai kakak :p

5 wonderful voice(s):

Bulan Wahydda said...

hahaha! ko blum dgr lg dia ckp, kakak dia yg plg cantik. hahaha!

mintapuji la dia klau baca tau dia kna rndu. sy pn slalu rndu klau jauh2 dr dia. tp bila dkat, slalu jak sy mrh dia. makin x dgr ckp tu skrg.

yg cara bckp mcm mak tu sy mmg stuju la. mmg gaya2 org dewasa bckp. haha!

ღ~n0n0i~ღ said...

Hahaha
Marah budak nda dengar cakap memang best. Tapi bila jauh, rindu-rinduan.
Ala.. nanti la bagi dia baca, kalau dia sudah besar sikit, suda masuk U, insyaAllah nanti dia pun merantau jauh dari Sabah pi carik ilmu.
Baru la baca blog kakak-kakak. Dapatkan pengalaman.. ekekeke

Bulan Wahydda said...

haha! izaidah tu stiap kali nmpk sy bukak blog, msti tnya, kak odah suda watkn zaidah blog?? sbr jak la. FB pn dia x tlayan, ni kn plak mo blog2.

Anonymous said...

lucu gak komen yg last tu.

Azurahailir said...

hahaha.. mesti comel tu kan izzaidah...

muaxxx dr k.yaya hahahahaha

Post a Comment