Saturday, 13 June 2009

Herbivore or omnivore??

Tadi saya nak bagi makan kucing chicken drumstick..

Tapi tengok siapa yang makan..




Makan sampai habis plak tu..

Dgn tulang2 sekali..

Sekarang saya dah confuse rabbit saya ni herbivore or omnivore..

Harap2 die tak diarrhea =(

13 wonderful voice(s):

Bulan Wahydda said...

lucu la rupa rabbit ko tu yah... bulu dia tu ba pnjg btul... geram sy tgk. sy p gunting tu...

naqi mohamed said...

haha,xbole,cute2 2 jgn gunting,nnt jd muke samseng plak arnab 2 jd arnab bermasalah,hehe.

cute2 je mkn ayam,pasni nk try bg daging msak kicap lak,ahaha.

haya morea said...

perghhh...comelnye rabbit tuh! a.ki, adik nk rabbit!

BaLQisRiZa said...

arnab ke tu??
fuyoo..lebat aa buluu..

nway, thx sbb sudi mkn~=)

khairiFMJ said...

mkn mentah2 ke yah?huhu..
confius2...

SYAZANA RUSDIN said...

i believe ayam tu suda kna msk kn? tp,tu rabbit mkn smpai tulang? wa~ tkut jg dgr.huu.. kYah x kasi mkn dia pallet ka? mn tau dia lapar, pastu mo try n error mkn chicken drumstick tu.hehe.. ka rabbit kYah tu yg wild rabbit pny? yg mkn ayam? tp, kalo wild rabbit xkn dpt pegi dkt tu sm tu rabbit kn.hmm..memandai jak nana ni..hehe. xda pa2 tu. mgkn dia test2 mkn tu ayam pastu sdp tu yg dia mo mkn smpai abis.hehe. tu kucing kali ajar dia mkn.kn b'kwn sm kucing..hee~

Rafahiah Haron said...

hai kakak bulan.hehe. eii, adaka mau p gunting, nanti sy gunting bulu rabbit izzaidah.haha.

naqi: daging mahal. baik bg awak je kalo dagg msk kicap.hehe

adik : adik, kyah tgk kt blog2 penternak rabbit, kt tganu mcm byk je penternak rabbit, comel2 plak tu. tp mahal skit kot.huhu.

balqis : rabbit laa..hehe. lupe nk tnjuk balqis aritu.tgk gmbr je xpe kn.heee.

krie : ayam tu dah msak krie, masak lemak lagi.hehe. nmpk tak ayam tu kaler kuning?

nana : yaa btoll..hiiii.kyah mmg x bagi dia mkn pellet dis week sbb last week kdai tmpt beli pellet tu x buka. k.yah bole beli hari ahad jak. so hari ni dah bole beli balik. smlm bagi rumput jak dgn dorg, tp xtau plak dia akan mkn ayam. takut k.yah.huhu

Nadia Nazifah said...

yah. mana entry yang beremosi itu? huhuhu

syah said...

salam... boleh saye tau mane awak beli arnab tu?...

Rafahiah Haron said...

entry beremosi dah delete k.ya..(^_^)

syah- arnab tu beli kat pasar unpad,bandung,indonesia. tau tak tmpat tu.

syah said...

kamu nie memang asal indonesia ker?

Anonymous said...

arnab yah tak rupa arnab kan? tak pernah tgk lagi kat sini... boleh seludup ke malaysia ker?hehehe.. nak bela sepasang... heheh...

kak ida

Rafahiah Haron said...

tak rupa arnab?hehe.rupe ape tu k.ida. ade org kate mcm rupe anjing.isk2. sian rabbit tu kalo die tau rupe mcm anjing.hehe.

itu la yah pun teringin gak nak seludup tp takot dikuarantin plak. tak psl2 tak leh balik.hehe. kat terengganu mesti ada. k.ida mintak spesies2 yg cantik mcm angora. aki mesti tau.heee.die pun pakar rabbit jugak :D

Post a Comment