Friday, 26 June 2009

Latest pictures of them~

Koleksi terbaru gambar anak rabbit













Abaikan persekitaran rabbit yang agak kotor tu ok.. saya takde banyak masa untuk menguruskan itu sehinggalah hari ini. eh esok actually. hehehe. hari ni masih dalam mood ingin berehat..

Terbaru, rabbit2 comel dah start keluar dari lubang, tapi masih berada di zon selesa. Sebab mereka masih malu dan takut2, setiap kali ada bunyi sesuatu, semua berebut2 nak masuk lubang.. saya pun risau jugak kalau rabbit2 kecik ni keluar waktu saya tak ada kat situ, sebab kucing yang seekor tu asyik masuk kawasan rabbit ni..

Setakat ni, anak rabbit yang berjaya saya kesan adalah TUJUH ekor. Banyak sangat untuk anak pusingan pertama. huhuhu. Macam mane lah saye nak bela banyak2..habis duit saye nak bagi makan kat diorang. Ade sape2 nak jadi ibu or bapa angkat tak?:p

22 wonderful voice(s):

naqi mohamed said...

ahahaha,warna anak2 rebit ganjil2,sy nk 3ekor k,cop2,hiiiii.sy datuk angkat;p

Bulan Wahydda said...

sy mau2!! hehe... tujuh ekor??? bestnya! tp msti x larat jaga... serahkan half kpd datuk angkat aa.. haha!

Dr Amad said...

Aah ek..warna pelik-pelik...nak2,tapi bagi naqi bela...ahaha...

Rafahiah Haron said...

naqi - ganjil ke?xpe la asalkan ade rupe mak ayah die kan. risau gak kalo tetibe kuar muka kucing.hiii..:p

sis bulan - baik lah. akan diserahkan kpd datuk angkat. hari tu terfikir mau seludup dlm beg bawak balik mesia.tp mcm cari nahas jak.hehe.tunggu ja la rabbit d rumah tu branak.

sheikh - boleh2, tapi jgn bg mkn die roti or kelapa parut plak. mcm rabbit dulu.hehe:p

Bulan Wahydda said...

lawa2 tu arnab... smua ada mix color kan. sy suka tu gtu. ko pos la p cni, bleh ka tu? manatau ada service pos pet. 2 ekor aa. haha!

sy pn takut jgk kuar rupa kucing.sbb ada kucing jgk d ctu kan. hahaha! tp msti cute klau kucing+arnab~

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

syah said...

nak, nak, nak.... blh hantar malaysia ker?...

Rafahiah Haron said...

byknya comment :p

haya morea said...

eee ya Allah...comelnya rabbit tu! best gile bela rabbit! (konon macam penah bela je hahah)

iceburn said...

gene dia macam jersey wooly la, anak jersey wooly masa kecik camnih la~ lawa~
ehehehe sis, seludup balik mesia la~
bleh bagi aku sepasang~
kat bandung ada dwarf rebit tak??
isk... aku nak pg bandung lar~

Rafahiah Haron said...

canggihnya nama gene dia.jersey wooley ngan angora sama tak? saya baru belajar bab2 rabbit ni. baru setahun bela.hehe. ayah dorg ni angora, mak dorg tak pasti.

dtg bandung untuk beli rabbit?hehehe.kt sini rabbit murah.tp tak tau cmane nak seludup.

mari ke bandung!

Anonymous said...

mak aihhh.. comey nye rebit yah. kenan kak ida... tapi, datang confuse lak. camne rabit tu korek lubang ehh? ke yah tolong korek lubang? pernah bela rebit, tapi tak comel cam yah punyer. tapi dah bagi kat orang. bau dia kuat sangat la. hahaha... skarang bela hamster jer 4 ekor...

kak ida

Rafahiah Haron said...

yah tak tolong korek lubang pun k.ida. mula2 terkejut jugak. 1st time die korek lubang, waktu 1st pregnancy. tibe2 tgk tanah mcm digembur ngan cangkul. rupanya nak buat lubang utk anak die.

Tp unik gak lubang tu.hehe. siap ada lapik plastik utk anak2 die.
Yah boleh tahan lg bau rabbit drpd bau kucing.hehehe. Tapi rabbit yah ni tak bau. Sbb biar lepas kot. x stay dlm kandang :D

Post a Comment