Sunday, 11 December 2011

:-)

Ayah tanya : Betulkah ada doctor2 yang baru masuk HO berhenti sebab stress?

I said : Aah, mungkin sbb beban kerja yg sgt berat, n keadaan tmpt kerja yg stressful

Sejam kemudian..after lunch..

Ayah cakap : Mungkin org2 yg stop tu ada tujuan lain selain membantu org. Ayah rasa kerja apa2 pun akan jadi mcm ni kalau kita x ingat kerja ni sebagai ibadat. Ayah jadi cikgu pun kalau x fikir kerja ni suatu ibadah, boleh jadi stress. Apalagi kalau asyik ingat kerja ni untuk dptkan duit. Jadi kita kerja ni kena ikhlas - kena selalu ingat kita hidup utk beribadat - insyaAllah semua kerja jd lancar

=)

2 wonderful voice(s):

Dr. Mahyuddin said...

Pakcik Haron mmg seorang yang beriman. Cahaya keimanan dan ketenangan tergambar pada wajah Pakcik Haron.

Mmg tepat sekali. Kalau kita ikhlas mmg semua akan jadi mudah. Byk faktor lain lagi,tapi kalau kita berkerja krn Allah insyaAllah tak stress :)

Rafahiah Haron said...

hehe tq for the compliment a.Din.

Harap nanti boleh tahan la kerja jd doctor. Risau jgk since Yah pun kdg2 lupa jugak tujuan beribadah tu :( Kena byk2 berguru dgn a.din & k.shahnaz :)

Post a Comment